Tja, Millennials, de mensen van 18 – 33 jaar die we benijden om hun levenslust. Maar het zijn ook de mensen waarvan de ouders bezorgd zijn als ze horen dat hun kind ontslag heeft genomen vóórdat hij of zij een nieuwe baan heeft.

Werkgevers in veel bedrijfstakken zijn net zo bezorgd als de ouders.

Veel werkgevers worden al een tijdje geconfronteerd met Millennials die van de ene op de andere dag opzeggen, omdat het werk niet meer voldoende bevrediging geeft, omdat het bedrijf meer kijkt naar de eigen winstcijfers dan naar waarde toevoegen aan de klant, omdat het bedrijf niet actief is op maatschappelijk terrein, omdat er te weinig wordt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, omdat …

Het lijken duizend verschillende redenen en geen aangeboden salarisverhoging of functieverbetering houdt de Millennial binnen.

Bedrijven die nú werk willen maken van (sociale) innovatie, met Millennials in dienst of in hun sollicitatieprocedure, hebben de beste mensen aan boord om deze uitdaging mee op de pakken.

Ga aan de slag met sociale innovatie om als organisatie te vernieuwen en om de medewerkers van nu en van de toekomst te boeien en te binden.

Download volledig e-book “millennials in bedrijf”.