Schrijver

Han heeft zijn tweede boek geschreven.

Innovatiesport, in zeven stappen naar een aantrekkelijke organisatie

Bedrijven proberen krampachtig medewerkers in de voorgeprogrammeerde structuur van een organisatie te manoeuvreren. Op deze manier kan de volle potentie van een medewerker nooit benut worden. Bedrijven kunnen veel leren van de sport, waar de individuele kracht van een speler centraal staat in teamontwikkeling. Een coach zal iedere keer opnieuw het beste uit het individu en daarmee het collectief proberen te halen. Een korte periode van chaos is hierbij onvermijdelijk, maar levert iedere keer een uitdaging en mogelijkheid tot groei op.

Zo stelt Han dat wanneer je het beste uit mensen wilt halen, de focus ligt op effectiviteit boven efficiëntie. Mensen voelen zich vervangbaar als ze geacht worden om efficiënt te werken. Mensen voelen zich uitgedaagd als ze op hun eigen manier effectief mogen zijn.  En Han stelt: innoveer met een houding die lijkt op recreatiesport boven topsport. Er is een logische volgorde van aandachtsgebieden als je innovatie wilt versterken: begin met plezier, en versterk daarna achtereenvolgens trainen, succes, talenten, omgeving en als laatste pas karakter. Dat is een logisch groeipad dat lijkt op die van de topsporter die ooit ook als recreant in zijn of haar sport is begonnen: met plezier!

Inhoudsopgave van het boek:

Deel 1: Het ontstaan van Innovatiesport

Deel 2: De zeven belangrijkste lessen uit de sport voor organisaties
Spelregels boven cultuur, Effectiviteit boven efficiëntie, Recreatiesport boven topsport, Talentscouting boven functies, On the job boven heidagen, Trainen boven wedstrijden en Bouwstenen boven processen.

Deel 3: In zeven stappen naar een aantrekkelijke organisatie
Geef focus, Pitch de hulpvraag, Richt de werkomgeving in, Omarm elk idee, Stimuleer het experiment, Bied trainingsruimte en Innoveer de tactiek.

Deel 4: Innovatiekracht
Innovatiestadion, Innovatiescorebord, Innovatiespelregelboekje en Innovatiestrategie

Het boek zit vol met inspiratie uit sportsituaties die iedereen wel eens beleefd kan hebben maar zich nooit de vraag heeft gesteld: ‘Waarom doen we dat eigenlijk niet in het werk?’. De cases uit verschillende branches die in het boek worden behandeld, maken het beeld van de aanpak compleet. Je wilt geen dag meer wachten met Innovatiesport om de innovatiekracht van jouw organisatie te vergroten.

Koop het boek via deze website en maak kans op één van de zeven miniworkshops innovatieversnelling.

Nodig Han uit voor een
Boekpresentatie

2019 – Jaar van de innovatie
Boekpresentatie Han de Regt

Wordt 2019 ook voor jouw organisatie het jaar van de innovatie?

Han zet die doelstelling graag kracht bij met zijn boekpresentatie.

Een boekpresentatie duurt zo’n 30 minuten. Han verwerkt in zijn presentatie graag de werkelijke uitdagingen van jouw organisatie. De verhalen uit het boek Innovatiesport zijn een bron van inspiratie. Toehoorders krijgen zin in de versnelling van innovatie van producten, diensten en werkprocessen.

Er is een werkpakket beschikbaar voor iedere organisatie die na de boekpresentatie met de aanpak van Innovatiesport van start wil gaan.

Wil jij bijdragen aan het
Werkboek van Innovatiesport?

De aanpak van Innovatiesport staat als een huis. Veel succesvolle trajecten zijn met deze aanpak al uitgevoerd. Tegelijkertijd is een aanpak nooit af en nooit compleet.

In het werkboek zal de aanpak van Innovatiesport verrijkt worden met veel meer onderwerpen op het gebied van innovatieversnelling. Denk aan oefeningen, voorbeelden, tips en testjes over leiderschap, persoonlijkheid, gamification en creativiteit, Het werkboek versterkt de aanpak en betrokkenheid bij innovatie. Ook biedt het extra mogelijkheden voor persoonlijke groei van alle deelnemers en ontwikkeling van de organisatie als geheel.

Wil jij bijdragen aan het
Werkboek Innovatiesport?

Geef je op en we gaan onze kennis op het gebied van innovatieversnelling delen. Stuur een mailtje naar info @ handeregt.nl en introduceer jezelf.

English version of the book
Innovatiesport’
based on Baseball

In het komende halfjaar hoop ik naar de VS af te reizen en daar het boek Innovatiesport te hewerken en verrijken met de sportmetafoor van honkbal.

De keuze voor de sport honkbal komt niet zomaar uit de lucht vallen, kijk maar naar mijn logo. Het logo verbeeldt de rondgang van de honkbalspeler vanaf het moment dat een directielid een innovatiethema pitcht tot aan de aankomst op de thuisplaat van een succesvolle innovatie.

Ik heb mijn reis nog niet gepland dus tips zijn zeer welkom.

Ook ideeën over een titel zijn welkom. Ik heb tot nu toe bedacht:

  • Homerun (lekker origineel)
  • Steel a base (iedere medewerker die fanatiek blijft zoeken naar kansen om zijn idee een honk verder te brengen, verdient aanmoediging en ondersteuning)