Leergang ‘Van Sportpower naar Werkpower’

Deze leergang laat (ex) (top) sporters maar ook coaches en andere sportenthousiastelingen hun persoonlijke power in sport en werk ontdekken om in het bedrijfsleven in te zetten. Jij hebt als deelnemer grote affiniteit met sport. Je wilt je maatschappelijke carrière een boost geven en daarbij jouw sportervaring inzetten. Je wilt een dieper inzicht krijgen in de kracht van sport voor in de werkomgeving. Deze leergang biedt hiervoor alle kansen. Je mag dicht bij jezelf blijven en kunt je persoonlijke sportverhaal onderdeel laten zijn van jouw eindresultaat van deze leergang.

Je weet bijvoorbeeld al dat doelen stellen in de sport van wezenlijk belang zijn. Maar ken je ook de principes achter het stellen van doelen zodat jij in organisaties precies kunt uitleggen hoe je succesvol doelen stelt? Jij maakt jouw persoonlijke versie van de aanpak Innovatiesport. Jouw sport met haar specifieke spelregels en speelveld staat centraal. Jouw ervaringen staan aan de basis van de manier waarop je ‘Strategie in actie’ brengt in organisaties. Je leert de stap te zetten van inspirator naar initiator en facilitator van verandering in de werkomgeving. Je ontdekt hoe je de vertaalslag kunt maken van jouw sportervaringen naar waardevolle ontwikkelstappen van mensen, teams en organisaties.

Boost je maatschappelijke carrière met deze leergang!
Met tools uit Sportification en Gamification van werk.

Opzet van de leergang

De leergang bestaat uit diverse blokken. Blok 1 is verplicht als je aan één van de andere blokken wilt deelnemen. Alleen deelnemen aan blok 1 is een goede keuze. Na deelname aan Blok 1 ontvang je vanzelf meer informatie over andere blokken. Op dit moment staan de onderstaande drie blokken open voor deelname:

Blok 1: introductiedag van sportpower naar werkpower

Je leert in blok 1 met andere ogen naar sport én naar de werkomgeving te kijken. In sport zijn heel veel processen zo vanzelfsprekend dat we er niet meer over nadenken hoe deze vanuit allerlei energieën van mensen tot resultaten leiden. Met de kennis uit sport maken we de vertaalslag naar succesvol veranderen in het bedrijfsleven.

Blok 2: jouw meest krachtige persoonlijke sportverhaal voor het bedrijfsleven

Je kijkt in dit blok naar jezelf en de andere deelnemers om te ontdekken waarin jullie ieder nu zo goed zijn (geweest) in de sport. Hoe leer jij? Wat gebeurt er bij jou in trainingen? Welke omstandigheden zijn voor jou optimaal? Waarom doe je eigenlijk wat je doet? Om vervolgens de vertaalslag te maken naar de meerwaarde van die lessen voor het bedrijfsleven. Centraal staat: wat stel je hen voor om vanaf nu anders te doen! Je verpakt jouw boodschap in een krachtige presentatie.

Blok 3: inleiding facilitator sociale innovatie

In dit blok train je het toepassen van de aanpak Innovatiesport. Je doorloopt de zeven stappen van de methode die je in Blok 1 al hebt leren kennen. Als facilitator van sociale innovatie zorg je voor de juiste randvoorwaarden voor succesvolle verandering in organisaties. Je bewaakt de stappen in de aanpak en je geeft daarbinnen alle ruimte aan mensen om vanuit zichzelf aan te haken op de doelen en groeirichting van de organisatie die jij ondersteunt. Precies zoals jij succesvol geworden bent in je sport.

Download direct de brochure!

Dit zeggen deelnemers aan eerdere Masterclasses

‘Han laat ons de power van sportgedrag zien en hoe simpel dat toe te voegen is in het werk.’

‘Ik ontdekte dat heel veel normaal gedrag in de sport juist superkrachtig is.’

‘Dankjewel voor de inzichten in de beperkingen van samenwerken in organisaties.’

‘Wat ik vooral heb geleerd is hoe mensen in organisaties gaan leren als ze in actie komen.’

Data en locaties

Deze worden op basis van inschrijvingen per regio vastgesteld.

Nu aanmelden