Factor73 is een bruisend netwerk van mensen die actief zijn op het gebied van HRM. De meer dan 100 leden van het netwerk komen uit een grote straal rond Venray. Zij komen regelmatig samen om de onderlinge contacten te onderhouden en kennis uit te wisselen. Ik werd gevraagd om de groep te inspireren op het onderwerp talentbehoud in de regio.

Kern van mijn verhaal was ‘kom in actie!’. Praat gerust in allerlei overleggroepen door over de problematiek van talenten die wegtrekken naar het westen van Nederland. Maar wacht ondertussen in je eigen organisatie ook geen dag met in actie komen om talenten te boeien en te binden. Jonge mensen zijn anders dan oudere generaties. Zij blijven niet lang bij een bedrijf om er zoveel mogelijk kennis op te doen en carrière te maken. De jonge mensen van nu, ook wel aangeduid met de term Millennials, kiezen hun eigen pad en volgen daarbij hun hart. Als je als organisatie interessant wilt zijn voor jonge mensen, bied dan ruimte om hen te laten bijdragen aan jouw organisatie op de manier die zij willen. En dat kan met Innovatiesport!

Na mijn inleiding zijn we aan de slag gegaan met Innovatiesport. De beperking van een diverse groep mensen zoals in dit netwerk van Factor73 is dat zij niet bij één organisatie werkzaam zijn. Dan kun je niet aanhaken op de ontwikkelkansen van een specifieke organisatie. Gelukkig vonden de deelnemers elkaar gemakkelijk in het actuele thema ‘talentbehoud in de regio’. Zij verplaatsten zich goed in de situatie van een verzonnen organisatie. Met hun eigen kijk op werkplezier, droegen ze ideeën aan voor het veranderen van deze organisatie. Met de aanpak Innovatiesport groeiden de ideeën van de deelnemers in een paar stappen uit tot inspirerende en kansrijke veranderingen.

Reacties van de deelnemers aan het einde van het programma waren:

  • “wat komt er veel energie vrij met deze methode”
  • “een eye-opener hoe je de cultuur van een organisatie zo snel kunt beïnvloeden”
  • “Innovatiesport past goed op de uitdaging van bedrijven om jonge mensen te boeien en te behouden”
  • “wat voelt dit aan als een eenvoudige aanpak, en volgens mij ook nog heel effectief”

Ik heb veel plezier gehad met mijn introductie van de aanpak Innovatiesport bij Factor73. Compliment aan alle deelnemers hoe zij in minder dan anderhalf uur deze prestatie met elkaar hebben neergezet. Excuses voor het steeds weer onderbreken van jullie boeiende dialogen om de vaart in het programma te houden! We zijn nog lang niet uitgepraat over dit onderwerp. Ik hoop dat iedereen in hun eigen organisaties verder praat en tegelijkertijd óók in actie komen. Daar wens ik jullie veel succes en plezier bij.